Guide - bli av med silverfiskar

1. Vad är en silverfisk

2. Hur bekämpar man silverfisk

3. Rödcederolja och rödcederträ mot silverfisk

4. Silverfiskfälla

5. Mer om silverfisk

 

Vad är en silverfisk

Silverfisk är en insekt som har fått sitt namn efter sin färg och sin metalliknande rygg. Silverfiskar är snabba och väldigt känsliga mot ljus. Därför ser man dem oftast på natten eller om man lyfter på något som silverfisken har gömt sig under. En silverfisk kan bli upp till åtta år gammal och lägger ett stort antal ägg åt gången. Den trivs i instängda och fuktiga miljöer och finns framför allt i badrum och under diskbänkar.

Hur bekämpar man silverfisk

Det är lätt att få bort silverfiskar om man har rätt produkt. Rödcederolja och rödcederträ är de produkter som effektivast tar bort silverfisken. Rödcederoljan kan sprayas längsmed golvlister och på alla ställen där man hittar silverfisk. Dock ska man undvika att spraya på textilier, då det kan bli oljefläckar på dem. Rödcederträ, så som rödcederbollar, rödcederhjärtan och rödcederringar kan du lägga på alla ställen som du vill skydda mot silverfiskar.

För att komma till roten av problemet och undvika uppkomsten av silverfisk kan man använda sig av en silverfiskfälla.

Rödcederolja och rödcederträ mot silverfisk

Rödcederträ från trädet röd cederträolja är en helt naturlig och miljövänlig produkt och rödcederolja är en miljövänlig cederolja som utvinns ur rödcederträ från röd cederträ. Den är 100% ekologisk och det är doften som gör att silverfiskarna undviker den och på sätt så kan du bli av med silverfiskar. För människan är det en fräsch doft, men för silverfisken och många andra skadeinsekter är det en doft att undvika.

Silverfiskfälla

En silverfiskfälla är ett mycket bra komplement till rödcederolja och rödcederträ. Den lockar till sig silverfiskhanarna med en doft som hanarna känner och dras till. Eftersom silverfiskfällan är klistrig, fastnar hanarna i fällan och kan därmed inte para sig med honorna, vilket medför att populationen av silverfisk i hemmet minskar. Silverfiskfällan är 100 % ekologisk och giftfri samt helt luktfri för människor.

Mer om silverfisk

Silverfisken, Lepisma saccharina, är en liten silverglänsande insekt som blir som mest 12 mm lång. Den har spolformig kropp och rör sig snabbt, så att det nästan ser ut som om den simmar fram. Den äter det mesta, men tycker särskilt om stärkelserik mat och knaprar gärna på hudavlagringar, hår och nagelrester. Bomull, silke, lim och socker är också smaskigt för silverfisken.

 

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Övrigt

Moms visas: