Guide - bli av med pälsängrar

1. Vad är en pälsänger

2. Hur blir man av med pälsängrar

3. Rödcederolja och rödcederträ mot pälsängrar

4. Pälsängerfälla

 

Vad är en pälsänger

En pälsänger är en slags skallbagge som ibland tar sig in i hus för att lägga sina ägg. När äggen sedan kläcks börjar pälsängern som en larv. Det är just larven som är mest skadlig eftersom den behöver så mycket näring. Dessa larver blir runt 1 cm långa och efter 1 år eller längre utvecklas de till pälsängrar. Det är under just larvfasen som pälsängrarna utgör det största hotet mot ditt hem. Larverna kan göra hål i textilier och ge sig på matvaror. Efter denna fas förpuppas larven och lever resten av tiden som skalbagge. När det blir sommar och larven blivit skallbagge dras den till soljuset. Du kan ofta finna pälsängern vid fönster.

Hur blir man av med pälsängrar

Det bästa sättet att bli av med pälsängrar på är att använda rödcederolja mot pälsängrar. Detta håller pälsängrarna borta från ytor där de kan utföra skada. Spraya rödcederolja i ditt kök, sovrum eller på platser där du brukar ha kläder. Dock ska man undvika att spraya på textilier, då det kan bli oljefläckar på dem. Rödcederträ, så som rödcederbollar, rödcederhjärtan och rödcederringar kan du lägga på alla ställen som du vill skydda mot pälsängrar. För bästa effekt bör man använda röd cederträolja och rödcederträ tillsammans.

För att komma till roten av problemet och undvika uppkomsten av pälsängrar kan man använda sig av en pälsängerfälla.

Rödcederolja spray och rödcederträ mot pälsängrar

Röd cederträ från trädet röd ceder är en helt naturlig och miljövänlig produkt och rödcederolja är en miljövänlig cederolja som utvinns ur rödcederträ från röd ceder. Den är 100 % ekologisk och det är doften som gör att pälsängern undviker den. För människan är det en fräsch doft, men för pälsängern och många andra skadeinsekter är det en doft att undvika.

Pälsängerfälla

En pälsängerfälla är ett mycket bra komplement till röd cederolja och röd cederträ. Pälsängerfällan är en helt giftfri och luktfri dosa som avger feromoner som pälsängerhanarna dras till. När de kommer till pälsängerfällan fastnar de i klistret som sitter på fällan. Honorna har då inga hanar att para sig med och populationen av pälsängrar i ditt hem minskar kraftigt.

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Övrigt

Moms visas: