Guide - bli av med mal

1. Vad är en mal

2. Bli av med mal

3. Rödcederolja och rödcederträ mot mal

4. Malfälla

5. Mer om mal

 

Vad är en mal

Det finns olika typer av malar. Klädesmal är en malfjäril som gör skada på textilier. Pälsmal attackerar pälsar och äter också fjädrar, dun och hår. Livsmedelsmal är en matmal som ger sig på livsmedelsprodukter som t ex ris och mjöl.

Bli av med mal

Ett effektivt sätt att bli av med malar är att använda röd cederträolja och röd cederträ. Rödcederoljan sprayar du i din garderob och på andra ställen där du har kläder. Spraya dock inte oljan direkt på kläderna, eftersom den då kan lämna fläckar. Rödcederträprodukter, så som rödcederbollar, rödcederhjärtan och rödcederringar kan du lägga på alla ställen som du vill skydda mot mal.

För att komma till roten av problemet och undvika uppkomsten av mal kan man använda sig av en malfälla

Rödcederträ och rödcederolja mot mal

Röd cederträ från trädet röd ceder är en helt naturlig och miljövänlig produkt och rödcederolja är en miljövänlig olja som utvinns ur cedträ från röd ceder. Den är helt miljövänlig och det är doften som gör att malen undviker den. För människan är det en fräsch doft, men för malen och många andra skadeinsekter är det en doft att undvika.

Malfälla

En malfälla är ett mycket bra komplement till röd cederolja och röd cederträ. Malfällan är en helt giftfri och luktfri dosa som avger feromoner som malhanarna dras till. När de kommer till malfällan fastnar de i klistret som sitter på fällan. Honorna har då inga hanar att para sig med och populationen av malar i ditt hem minskar kraftigt.

Mer om mal

Klädesmalen, Tineola biselliella, är en typ av nattfjäril som är glänsande gyllenbrun med kopparfärgat huvud. Klädmalens larver kan göra stor skada, framför allt på ylletyger. Malhanen dör efter att ha befruktat honan och honan dör när hon har lagt sina ägg.

Pälsmalen, Tinea pellionella, är en fjäril som är mycket lik klädmalen. Den har gråbruna till gulbruna framvingar och huvudet har hårlika, rostbruna fjäll. Den är mindre vanlig än klädmalen.

 

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Övrigt

Moms visas: