HOW TO: Få ut maximal effekt av rödceder!

Cornelia Karlsson Kalén

Rödceder är ett fantastiskt och naturligt alternativ till bekämpningsmedel som både  håller skadedjur borta och ger en fräsch doft i hemmet. Men för att få ut maximal effekt är det viktigt att använda produkterna på rätt sätt. Här är några vanliga misstag många gör – och hur du enkelt undviker dem!

1. Glöm inte bort andra skyddsåtgärder

Även om rödceder är ett bra sätt för att hålla skadedjur borta, behöver det ibland kompletteras med andra åtgärder. Insekter som har tillgång till mat och smuts kan trotsa doften av rödceder. Därför är det viktigt att kombinera användningen av rödceder med regelbunden städning och andra förebyggande åtgärder. På så sätt skapar du en miljö som både är ren och som avskräcker skadedjuren.

2. Placera rödceder på rätt ställen

Ett vanligt misstag är att placera rödcederkuber eller spraya med rödcederoljan där det kanske inte gör så stor nytta. Rödceder har en begränsad räckvidd, så placera träbitarna/spraya nära de områden du vill skydda. Har du silverfiskar i badrummet? Använd rödceder bakom toaletten eller under badrumsskåpet. Vill du hålla klädesmal borta från garderoben? Då passar rödcederkuber anpassade för klädhängare och byrålådor bäst. Nyckeln är att placera rätt produkt på rätt plats - där skadedjuren faktiskt rör sig.

3. Glöm inte att fräscha upp dina rödcederprodukter

Precis som allt annat naturligt material, förlorar rödcederträ sin naturliga doft med tiden. När exempelvis kuberna börjar tappa sin doft och effekt är det dags att återbehandla de. Genom att tillsätta lite rödcederolja till träet ger du det ett längre livspann och förlänger dess förmåga att hålla mot skadedjur på avstånd.

4. Mindre olja ger bättre resultat

Det är lätt att tro att mer rödceder betyder bättre skydd, men här gäller faktiskt "less is more." Om du använder för mycket olja kan doften bli överväldigande och alldeles för tung istället för fräsch. Börja med en liten mängd olja och spraya mer gradvis om det behövs. Applicera oljan jämnt över träyta.

Skydda ditt hem på bästa sätt!

Undvik dessa vanliga misstag och njut av ett hem som är fritt från skadedjur och fyllt med en härlig doft. Har du frågor eller funderingar kring hur du bäst använder dina rödcederprodukter? Skriv till oss på Instagram så hjälper vi dig! 🙂
Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.