Mott: Hur du blir av med dem och håller din mat säker från angrepp

Har du någonsin öppnat ditt skåp och upptäckt att mott härjat bland din mat? Dessa skadedjur kan vara en riktig plåga, men vi är här för att hjälpa dig att bli av med dem för gott. Vi kommer också att prata om hur man identifierar dem, de bästa sätten att bli av med dem och hur du förhindra de från att komma tillbaka.

 

Vad är en mott?

Mott är små, bruna malar som ofta finns nära matkällor. De lägger sina ägg i olika livsmedel, som därefter kan kläckas till fler mottar. De utgör ett problem i och med att de kan kontaminera din mat med sina ägg, vilket kan vara skadligt för dig och din familj.

Närbild på tre matmalar.

Hur blir jag av med mottar i mitt kök?

Det finns några saker du kan göra för att bli av med mott:

 

Steg 1: Applicera rödcederolja

Svensk rödcederolja: Denna olja är ett effektivt medel mot mott. Spraya helt enkelt oljan i ditt skafferi eller skåp, så kommer de att stötas bort av doften. Du kan också spraya oljan på en bit rent cederträ för att ge det hela ett extra skydd. Oljan är 100% naturlig och helt säker för barn och husdjur.

 

 Steg 2: Placera mott-fällor

Rödceders mott- och matmalsfälla: Denna fälla är särskilt designad för att fånga mott. Den använder ett feromonbete för att locka till sig malarna. När de väl gått in i fällan kan de inte fly.

Glassburkar fyllda med olika livsmedel.

 

Hur förhindrar jag att mottarna kommer tillbaka?

Båda dessa metoder är effektiva för att bli av med mott. Men efter att ha gjort det måste du också förhindra dem från att komma tillbaka och komma in i ditt hem i första hand.

Här är några tips som hjälper dig göra det:

 

Steg 1: Förvara matvaror i lufttäta behållare

Detta kommer förhindra mottarna från att lägga sina ägg i din mat.

 

Steg 2: Inspektera alla livsmedel

Mott kan lägga sina ägg i livsmedel som redan är angripna. Inspektera alla livsmedel noggrant innan du tar in dem i ditt hem och kasta alla som visar tecken på angrepp av mott.

 

Steg 3: Håll ditt skafferi eller skåp rent

Mott attraheras av smutsiga och röriga utrymmen: Håll ditt skafferi eller skåp rent och fritt från smuts för att förhindra de från att vilja komma in från början.

Hyllor med glasburkar fyllda med olika livsmedel.

Genom att följa dessa tips kan du förhindra mott-angrepp och skydda din mat ordentligt.

Tack för att du läste! Om du har några frågor angående ditt mottangrepp, tveka inte på att kontakta oss och fråga, vi hjälper gärna till!

 2022-08-11

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Övrigt

Moms visas: