Hur du skyddar din kostym: Enkla tips och knep

Har du en kostym som du älskar men är orolig för klädesmal? Eller så kanske du precis köpt din första kostym och vill vara säker på att den håller. Hur som helst är den här guiden för dig! Klädesmal kan orsaka stora skador på din kostym, men det finns enkla lösningar! I det här inlägget kommer vi att prata om hur du skyddar din kostym från mal med hjälp av simpla strategier. Vi kommer också att ge några andra enkla tips om hur du tar hand om din kostym så att den håller i många år framöver.

 

5 steg för att skydda dina kostymer:

1. Förvara din kostym ordentligt

Se till att förvara din kostym på en sval, torr plats. Malarna trivs i varma, fuktiga miljöer.

Några kostymer hänger på galgar.

2. Använd klädpåsar

Om du inte planerar att bära din kostym på ett tag, lägg den i en klädpåse. Detta kommer att hjälpa till att skydda den från damm och smuts som attraherar malarna.

En garderob med kostymer i klädpåsar.

3. Använd galgar av kvalitet

När du inte har på dig din kostym, häng upp den på en galge av bra kvalitet. Detta kommer att hjälpa till att förhindra veck och rynkor. Genom att använda en galge av cederträ kommer det inte bara att hålla den fri från rynkor utan också hålla malarna borta.

A few wooden hangers.

4. Använd rödcederolja

Rödcederolja är ett bra, snabbt och enkelt sätt att skydda din kostym från mal. Allt du behöver göra är att droppa några droppar på dina cederträ-galgar eller spraya runt garderoben (se till att inte spraya direkt på några plagg eftersom det kan orsaka missfärgning). Oljan kommer att skapa en barriär som malarna inte kan penetrera. Oljan är 100% naturlig och är helt säker att använda runt husdjur och barn så länge den inte kommer i direkt kontakt med huden.

Tre röda sprayflaskor med rödcederolja.

5. Placera ut cederträblock

Ett annat bra sätt att hålla malarna borta är genom att placera ut cederträblock i din garderob. Blocken kommer att avge en doft som malarna inte tål och detta hjälper till att hålla dem borta från dina kläder. Se till att fräscha upp dessa block genom att spraya dem med rödcederolja en gång per år.

En hög av kuber i cederträ.

6. Placera ut malfällor på drabbade områden

Om du redan har ett malproblem, placera malfällor runt det drabbade området, Rödceders klibbiga mallfällor med feromoner till exempel. Dessa fällor hjälper till att döda malarna och deras ägg.

 

En mal.

Genom att följa dessa tips kan du vara säker på att din kostym kommer att skyddas från malar och hålla i många år framöver! Tack för att du läste!

Om du har några frågor eller kommentarer om klädesmalar eller annat relaterat till detta blogginlägg, lämna gärna en kommentar nedan eller kontakta oss helt enkelt!2022-08-11

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Övrigt

Moms visas: