Guide - så blir du av med vägglöss

1. Vad är en vägglus?

2. Hur bekämpar man vägglöss?

3. Rödcederolja och rödcederträ mot vägglöss

4. Mer fakta om vägglöss

 

Vad är en vägglus?

Vägglusen är en platt liten brunaktig insekt som blir lite rundare när den har sugit blod. Den gillar att gömma sig i springor och på mörka platser och kommer fram på natten. Då söker den gärna upp människor och suger blod från dem. Tecken på att man har vägglöss hemma kan vara små rödaktiga, kliande utslag på kroppen, ofta i klump eller längs en linje. Vägglusen kan också lämna avföring efter sig i form av små svarta prickar. Om man tar lite saliv på fingret och drar på den svarta pricken och den smetar ut sig, är det troligen avföring. Även små runda blodfläckar på lakanet, kan vara tecken på att vägglusen har varit framme.

Hur bekämpar man vägglöss?

Rödcederolja och rödcederträ är giftfria, ekologiska produkter som skyddar mot vägglöss. Droppa eller spraya rödcederolja på sängramen, men undvik sängkläderna eftersom röd cederolja kan lämna fläckar. Du kan också ha rödcederhjärtan, rödcederringar eller rödcederbollar i ditt sovrum för att skydda mot vägglöss och för bästa effekt droppa lite rödcederolja på dem någon gång i månaden.

Rödcederolja och rödcederträ mot vägglöss

Röd cederträolja är en 100% ekologisk olja som utvinns ur cederträ från röd ceder. Röd cederträ kommer också från trädet röd ceder och både träet och oljan doftar gott, men vägglöss och många andra insekter tycker inte om doften och håller sig borta från den.

Mer fakta om vägglöss

Det blir mer och mer vägglöss i Sverige eftersom vi reser mer och mer och får med oss vägglusen hem från andra länder.

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Övrigt

Moms visas: