Vad är rödcederolja?

Rödceder är ett typ av träd som tillhör släktet enar. Rödcederolja är en eterisk olja som är utvunnen från rödcederträ på grund av sin bevisade goda effekt mot skadedjur. Rödcederolja är ett 100% naturligt och giftfritt bekämpningsmdel som inte är farligt för människor eller husdjur. Eteriska oljor kan hittas i godis, tvålar och parfymer t.ex. Rödcederolja bör ändå inte sväljas på grund av sin frätande effekt. 

Vad använder man rödcederolja mot?

Rödcederolja fungerar mot de flesta skadedjur, såsom silverfiskar, pälsängrar, myror, vägglöss, malar, kackerlackor och kvalster. 

Hur funkar röd cederträolja?

Röd cederträolja är helt giftfri och dödar inte. Det är doften som skrämmer bort insekterna. För människan doftar röd cederträolja mycket gott och fräscht, men skadedjuren tycker inte om lukten och undviker den så mycket de kan.

Hur använder man rödcederolja?

Rödcederolja kan användas runt om i hemmet där skadedjur ofta förekommer. Generellt sett bör du alltid applicera rödcederoljan vid öppningar, golvlister och sprickor där skadedjur lätt kan ta sig in. Du bör månadsvis göra om processen för att försäkra dig om att rödcederoljan fortfarande är fräsch. Med tanke på rödcederoljans flyktighet bör man avända sig utav rödcederträ såsom rödcederbollarrödcederhjärtan eller rödcederringar för att få en mer långvarig effekt.

Vi rekommenderar

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Övrigt
SvenskaSuomiDansk

Moms visas: