Swedish Red Cedar Rödcederolja mot skadedjur

Rödcederolja - så blir du av med skadedjur

Rödcederolja är orsaken till varför vi på Swedish Red Cedar började vår resa med att ta fram naturlig skadedjursbekämpning utan onödiga gifter för över femton år sedan.

Oljan fick snabb spridning bland familj och vänner, och nu är vi Sveriges (och Europas) ledande tillverkare av fräsch och väldoftande cederträolja. Hundratusentals kunder har redan använt sig av vår olja för att slippa skadedjur utan att behöva sprida gifter bland barn och husdjur.

Men - många kunder har frågor! Vad är egentligen sån här rödcederolja, och hur använder man den?

Vi har därför skapat den här miniguiden med lite tips och råd för effektiv användning.

Läs på och kom ihåg att vi finns här för att hjälpa dig om du har några funderingar!

Vad är Swedish Red Cedar rödcederolja?

Rödceder är ett typ av träd som tillhör släktet enar. Cederoljor av olika slag är eteriska oljor som utvinns från olika släkten av rödcederträ för en rad olika syften. Rödcederolja är exempelvis ett 100% naturligt och giftfritt bekämpningsmdel som inte är farligt för människor eller husdjur.

Spraya rödcederolja längs lister

Cederoljan i sig är alltså en eterisk olja som utvinns direkt från rödcederträdet. Oljan har en fräsch cederträdoft (du har kanske känt doften på lite lyxigare skoblock och klädeshängare) och det är alltså doften som är naturligt avstötande för skadedjur. Ett lite mer miljöpositivt, naturligt och hållbart sätt att regelbundet behandla ditt hem och förebygga skadedjur.

Cederoljor kan annars hittas i godis, tvålar och parfymer. De används också som förvaringsmedel och i aromaterapi. Rödcederolja specifikt bör dock inte sväljas rent då det är väldigt koncentrerat och kan vara frätande. Oljan ska också hållas borta från barn och djur, även om doften i sig är helt naturlig och säker.

Vad använder man rödcederolja mot?

Rödcederolja fungerar mot de flesta skadedjur, såsom:

 • Silverfiskar
 • Pälsängrar
 • Myror
 • Vägglöss
 • Malar
 • Kackerlackor
 • Kvalster m.m.

Hur fungerar röd cederträolja?

Oljan är helt giftfri och dödar inte. Det är doften som skrämmer bort insekterna. För anses rödcederolja generellt ha en frisk och fräsch cederträdoft (som du säkert har känt tidigare - används ofta som mer högkvalitativa skoblock och hängare), men skadedjuren tycker inte om lukten och undviker den så mycket de kan.

Är inte cederträ rödlistat?

Det här är en oerhört viktig fråga! Vissa former av cederträ är rödlistade och som konsument är det oerhört viktigt att du ser till att köpa rätt produkt! Vår Swedish Red Cedar rödcederolja är enbart tillverkad från s.k. "livskraftig" rödcederträ, vilket innebär att den växer, odlas och kan skördas utan några risker för artens bestånd. 

Kan jag köpa Swedish Red Cedar rödcederolja på Ica?

Nej, men oljan går bra att beställa direkt här från vår hemsida eller hos någon av våra återförsäljare. 

Säljer Jula Swedish Red Cedar rödcederolja?

Nej, tyvärr inte men här på hemsidan går det bra att beställa, eller hos någon av våra återförsäljare.

Hur använder man rödcederolja?

 • Identifiera områden som är angripna i ditt hem
 • Spraya lätt kring områden där skadedjur förekommer (se nedan)
 • Du behöver INTE ha ett tjockt lager med oljan - vår egengjorda rödcederolja är väldigt koncentrerad.
 • Var försiktig med känsliga ytor och material - oljan kan missfärga känsliga ytor som ex. kashmir'

Rödcederolja kan användas runt om i hemmet där skadedjur ofta förekommer. Generellt så bör du alltid applicera rödcederoljan vid öppningar, golvlister och sprickor där skadedjur lätt kan ta sig in. Du bör månadsvis göra om processen för att försäkra dig om att rödcederoljan fortfarande är fräsch.

Med tanke på rödcederoljans flyktighet bör man avända sig utav rödcederträ såsom rödcederbollarrödcederhjärtan eller rödcederringar för att få en mer långvarig effekt. 

Vilken rödcederolja är bäst?

Swedish Red Cedar rödcederolja är det svenska originalet, med hundratusentals återkommande kunder. Vår utvinningsmetod har nu nått generation 7, som utvinner en särskilt ren olja. Det känner man bland annat på doften (andra utvinningsmetoder ger en mer torr och dammig doft) och på effektiviteten.

En svensk produkt, gjord av oss här i Uppsala och som du kan lita på helt enkelt.

Har du några ytterligare frågor? Maila oss på order@rodceder.se så hjälper vi dig!

/Anders, Swedish Red Cedar

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Övrigt

Moms visas: