Vilken röd cederträolja är bäst mot skadedjur?

 

 

 

 

 

 

Olika sorters cederträolja

Det finns många olika sorters rödcederträolja, cederträolja eller cederolja som kommer från olika arter av träd och är av olika kvalitet.

Rödcederträolja från Juniperus virginiana är den sort som fungerar bäst mot skadeinsekter och den som vi använder till våra produkter. Den är 100% miljövänlig och 100% kemikaliefri. Den är ofarlig för barn och husdjur och dödar inte insekterna, utan skrämmer bort dem med hjälp av lukten. En lukt som för människan är fräsch och behaglig. Rödcederolja från Juniperus viginiana är inte allergiframkallande och används i massageoljor, i parfymer och mot skadedjur. Rödcedern Juniperus virginiana växer i Nordamerika och därför kallas cederoljan från den ibland för amerikansk cederträolja. Rödcedern Juniperus virginiana har använts mot skadedjur i flera hundra år och är inte en utrotningshotad rödcederträart.

Kinesisk, kanadensisk, kalifornisk och persisk rödcederträolja kommer inte från arten Juniperus virginiana och har inte samma effekt och kvalitet som den olja som kommer från Juniperus virginiana.

Atlascederolja - kallas även libanoncederträolja eller äkta cederträolja. Den kommer från atlascedern Cedrus atlantica och används bland annat för förbättrad blodcirkulation och lymfcirkulation samt vid behandling av celluliter och hemorrojder. Den används också mot olika skadeinsekter. Den ska inte användas vid graviditet och amning och får inte användas av barn under 6 år. Den kan orsaka hudirritation.

Spansk cederträolja är det samma som entjära och kommer från cypressväxten Juniperus oxycedrus. Den används bland annat i mjällschampo.

Texas cederträolja kommer främst från Juniperus ashei och Juniperus deppeana och är ganska tjockflytande samt kristalliseras om den får stå utan omrörning.

Citronolja eller cedratolja kan ibland förväxlas med cederträolja, men är inte gjorda av cederträ utan av citronens respektive cedratdens skal.

 

Produkten har blivit tillagd i varukorgen

Gå till kassanFortsätt handla
Produkter
Övrigt
SvenskaSuomiDansk

Moms visas: